Αλήθεια, ποιο είναι το μεγαλύτερο όραμα ζωής σας;

Αλήθεια, ποιο είναι το μεγαλύτερο όραμα ζωής σας;

Εδώ έχετε μία από αυτές τις «GRANDE» ερωτήσεις που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με άλλα σημαντικά ερωτήματα ζωής όπως:

• Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου;

• Γιατί είμαι εδώ? …και,

• Γιατί μου συμβαίνουν κακά πράγματα;

Το μεγαλύτερο όραμα της ζωής σας είναι με απλά λόγια, μια δήλωση που περιγράφει την ιδανική έκβαση της ζωής σας.

Μόλις μπορέσετε να προσδιορίσετε το μεγαλύτερο όραμα ζωής σας, αυτός ο ορισμός θα γίνει η κατευθυντήρια αρχή πίσω από όλες τις μελλοντικές αποφάσεις, τις ενέργειες, τις συμπεριφορές και τις στάσεις σας μέχρι την μέρα που θα φύγετε από τη ζωή.

Εάν ήσασταν εταιρεία, το «μεγαλύτερο όραμα» θα ήταν είτε το εταιρικό όραμα είτε η αποστολή της εταιρείας. (Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει και σε τι δεσμεύεται η δράση της)

Η δήλωση αυτή θα σας δώσει έμπνευση, κίνητρα και θα σας σηκώνει από το κρεβάτι κάθε πρωί προς τη λήψη των σωστών ενεργειών που θα σας φέρουν πιο κοντά στην εκπλήρωσή της.

Θα σας δώσει μια προοπτική για τη ζωή, έτσι ώστε όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές με τον τρόπο σας (που πάντα θα έρχονται), θα παραμείνετε εστιασμένοι στο τελικό βραβείο, συνεπείς στις δράσεις σας, χωρίς να επηρεάζεστε από την αρνητικότητα της κοινωνίας, των φίλων σας ή ακόμη και των μελών της οικογένειάς σας.

Αυτή η προσωπική δήλωση οράματος θα συνδεθεί με κάθε τομέα της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεών σας, της καριέρας σας, των οικονομικών σας, του ελεύθερου χρόνου σας και ακόμη και με την καθημερινή ρουτίνα σας.

Αυτή η δήλωση γίνεται ένα όραμα για το μέλλον σας που θα καθορίζει και θα διαμορφώνει κάθε απόφαση που λαμβάνετε έως ότου τελικά την εκπληρώσετε. Αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα πώς θα μοιάζει το μεγαλύτερο σας όραμα ζωής, δείτε τις δηλώσεις που θα βρείτε στις ταφόπλακες εκείνων που έχουν πεθάνει ..

Το μεγαλύτερο όραμα της ζωής σας θα είναι η διατύπωση των λέξεων που θα είχατε γράψει στην ταφόπετρα σας.

Οι λέξεις στην ταφόπετρα σας θα λειτουργούν ως αντανάκλαση της ζωής που έχετε ζήσει όπως σας θυμούνται οι άλλοι. Η νεκρολογία είναι η αόριστη έκδοση αυτού και θα περιγράψει ως επί το πλείστον ποιος ήσασταν και πώς σας θυμούνται άλλοι.

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι θέλετε να σας θυμούνται με διάφορους τρόπους. ως γυναίκα σταδιοδρομίας, ως οικογενειάρχης, ως επαγγελματίας υψηλής εξειδίκευσης ή ίσως έξυπνος επιχειρηματίας;

Όμως, όπως μάλλον γνωρίζετε ήδη, υπάρχουν πολλοί τομείς στη ζωή που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για τον σχεδιασμό της ζωής και η υπερβολική εστίαση σε έναν τομέα στη ζωή σας μπορεί εύκολα να σας αφήσει να θυσιάσετε έναν άλλο.

Ένα καλό παράδειγμα εσφαλμένων προτεραιοτήτων είναι όταν οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη της καριέρας τους, από ό, τι κάνουν στη διατήρηση υγιών σχέσεων. Το κυνήγι του χρήματος συχνά γίνεται σε βάρος της οικειότητας ή της σύνδεσης με τους ανθρώπους μας.

Φτάνοντας στο τέλος της ζωής, είναι σύνηθες για πολλούς ανθρώπους να ξανακοιτάζουν τη ζωή τους με λύπη, πένθος για τις σχέσεις που «έχασαν».

Μια ένδειξη ότι κάποιος έχει αποτύχει τρομερά στο σχεδιασμό της ζωής του θα βρεθεί στη λύπη και τη θλίψη που έχουν στις τελευταίες ώρες τους.

Η ζωή έχει να κάνει με την ισορροπία και μόνο εσείς ξέρετε τη σωστή ισορροπία για εσάς. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να διατυπώσουμε το μεγαλύτερο όραμα ζωής μας, ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε πώς θα ήταν η ζωή σας αν ήταν τέλεια με κάθε τρόπο.

Φανταστείτε εάν όλοι οι άνθρωποι που γνωρίζετε, μπορούσαν να γνωρίζουν ακριβώς πόσο ευγενικοί, στοργικοί και δοτικοί μπορείτε να είστε . Πώς θα θέλατε αυτοί οι άνθρωποι να σας θυμούνται;