Ξοδεύετε όλη σας τη ζωή εστιάζοντας σε αυτά που δεν έχετε;

Εάν είστε ένοχοι για αυτό (ανησυχείτε για αυτό που δεν έχετε αντί να εκτιμήσετε αυτά που έχετε), διατρέχετε τον κίνδυνο να ζήσετε μία αγχώδη ζωή, σε μια συνεχή κατάσταση προσπάθειας, υπεραπασχόλησης και άγχους (σαν ένα δοχείο πίεσης, έτοιμο να εκραγεί).

Ωστόσο … εάν έχετε επιτύχει ποτέ κάτι σημαντικό στη ζωή σας, τότε κατανοείτε ήδη πόσο σημαντικό είναι το να είστε απόλυτα εστιασμένοι σε αυτό που θέλετε. Όσο πιο ξεκάθαρο είναι το τι θέλετε από τη ζωή σας, τόσο πιο εύκολο θα γίνει για σας να επιτύχετε αυτούς τους στόχους.

Σήμερα, υπάρχουν τόσες αμέτρητες υποχρεώσεις που απαιτούν τον χρόνο, την προσοχή και την εστίαση σας. Εάν δεν ξέρετε με σαφήνεια τι θέλετε στη ζωή σας, μπορεί να καταλήξετε παγιδευμένος, να εργάζεστε για ψίχουλα, ή να βοηθήσετε κάποιον άλλον να επιτύχει όλους τους στόχους, τα όνειρα και τα οράματα που έχει για τον εαυτό του.

Το αναγκαίο πρώτο βήμα που μπορούμε να κάνουμε για να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας, την εστίαση μας και την επίτευξη των οραμάτων που έχουμε, είναι να αναρωτηθούμε τις ακόλουθες τρεις ερωτήσεις.

Να σημειωθεί, ότι η ακολουθία με την οποία απαντάμε σε αυτές τις ερωτήσεις είναι απαραίτητη για να πάρουμε ό, τι θέλουμε – οπότε απλώς ακολουθήστε τη διαδικασία εδώ …………

Ερ1) Ποιο είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλω; (π.χ. υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ “Θέλω να χάσω λίγο βάρος” και “Θα χάσω 20 κιλά.”)

Ερ2) Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους θέλω να επιτύχω αυτόν τον στόχο; (σε σχέση με το μεγαλύτερο όραμα ζωής μου); (π.χ. η επίτευξη αυτού του στόχου θα σας φέρει πιο κοντά στην εκπλήρωση του μεγαλύτερου οράματος ζωής σας;)

Ερ3) Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω που θα μου επιτρέψουν να επιτύχω αυτό το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλω; (επιλέξτε τις πιο σημαντικές ιδέες, αυτές που πρέπει να εστιάσετε πρώτα: γράψτε αυτά τα βήματα με σχετική σειρά).

Το μόνο βέλος που θα φτάσει ποτέ στο στόχο σας, θα είναι πάντα οι δράσεις που κάνετε. Οι προηγούμενες τρεις ερωτήσεις σας δίνουν ένα ενεργό πλαίσιο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όσο συχνά χρειάζεται, το οποίο θα σας βοηθήσει να φτάσετε πιο κοντά στην επίτευξη οτιδήποτε είστε διατεθειμένοι να δεσμευτείτε στη ζωή.