4 σημαντικά λάθη στη στοχοθεσία

Ενώ αποφασίζετε να σχεδιάσετε και προγραμματίσετε τη ζωή σας, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι καθώς προχωράτε. Αυτά είναι τα 4 βασικά λάθη στο σχεδιασμό της ζωής που αξίζει να λάβετε υπόψη σας από την αρχή. Το Life Coaching μπορεί να σας υποστηρίξει στη στοχοθεσία σας, περισσότερο από ότι φαντάζεστε.

Λάθος No1: Δεν καταγράφετε τους στόχους σας

Εφόσον δεν καταγράφετε τους στόχους σας, δεν υπάρχουν στόχοι από εσάς. Μόνο όνειρα, επιθυμίες και σκέψεις. Οι στόχοι και τα σχέδια δράσης πρέπει να γράφονται και να τοποθετούνται σε σημείο όπου μπορείτε να τα δείτε. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δεσμευτείτε στους στόχους σας είναι να τους γράψετε και να τους βάλετε κάπου όπου θα μπορείτε να τους θυμίζετε στον εαυτό σας καθημερινά.

Λάθος No2: Καθορισμός μη ρεαλιστικών στόχων

Από την άλλη πλευρά, το ότι γράφετε έναν στόχο, δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι θα συμβεί από μόνος του. Μόνο με τη λήψη πρακτικών κινήσεων θα επιτύχετε τους στόχους σας και ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα είστε σε θέση να υλοποιήσετε αυτούς τους στόχους είναι εάν θέλετε με πάθος να τους πετύχετε.

Πολλοί από εμάς, θέτουμε μη ρεαλιστικές προθεσμίες για την επίτευξη των στόχων μας.

Σκεφτείτε πόσο καιρό μπορεί μερικές φορές να χρειαστεί για να αναπτύξετε μια νέα συνήθεια, ή ακόμη και να σπάσετε μια παλιά (όπως το κάπνισμα ή το φαγητό). Η επίτευξη στόχων που έχουν νόημα, συχνά απαιτεί περισσότερο χρόνο από ό, τι θέλουμε να επενδύσουμε σε αυτούς.

Το μυστικό είναι να επικεντρωθούμε στις φυσικές μας ικανότητες και κίνητρα ως κινητήρια δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτή η αρχή είναι θεμελιώδης για τον επιτυχημένο σχεδιασμό ζωής.

Λάθος No3: Βαδίζετε χωρίς αποτελεσματικό σχέδιο

Γνωρίζετε τον κανόνα των 6Π? Ο πρέπων πρότερος προγραμματισμός προφυλάσσει από πενιχρά πεπραγμένα! Η καταγραφή ενός συγκεκριμένου στόχου είναι μόνο το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας της ζωής σας. Ένα προσεκτικά μελετημένο σχέδιο δράσης είναι αυτό που σας καθοδηγεί να φτάσετε στην τελική σκηνή του έργου.

Το σχέδιο δράσης που θα δημιουργήσετε θα γίνει ο χάρτης που θα σας επιτρέψει να φτάσετε στους στόχους που έχετε θέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Αυτοί οι στόχοι θα γίνουν ο τελικός προορισμός σας. Κάθε επιτυχημένη αποστολή είχε ένα καλά μελετημένο σχέδιο.

Προτείνω να είστε υπομονετικοί και να απολαύσετε τη διαδικασία! Αυτή είναι η ζωή σας! Επενδύστε χρόνο για να σχεδιάσετε αυτό το ταξίδι, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε την καλύτερη διαδρομή και να φτάσετε εκεί στον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Λάθος No4: Χάνετε την εστίασή σας

Κανένας στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς εστίαση, δέσμευση και επιμονή. Μπορεί κάποια στιγμή να χάσετε αυτήν την εστίαση, αλλά παρακαλώ μην σταματήσετε, καθώς αυτή είναι η μόνη ζωή που θα έχετε ποτέ.

Εάν προσπαθήσετε να προσκαλέσετε έναν αξιόπιστο φίλο ή έναν προσωπικό μέντορα για να σας υποστηρίξει σε όλη τη διαδικασία, θα σας βοηθήσει να μην χάσετε την εστίασή σας. Μπορείτε να μοιραστείτε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σας μαζί τους και να μάθετε από τις εμπειρίες που συναντάτε στην πορεία.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι οι στόχοι σας εξακολουθούν να έχουν σχετική σημασία που τους συνδέεται με αυτό που έκαναν όταν τους θέσατε για πρώτη φορά. Και, εφ ‘όσον το νόημα που προσκολλάται στους στόχους σας παραμένει το ίδιο, θα συνεχίσουν να ενεργούν ως η κινητήρια δύναμη που ενισχύει τις ενέργειες και τις συμπεριφορές σας.